Terug naar cases overzicht

May the forest be with you: hoe stadskinderen weer in contact komen met de natuur

Impactvolle Proposities - Effie Awards 2022

ivn_tinyforest_rechtenvrij-(5).jpeg
ivn_tinyforest_rechtenvrij-(5).jpeg

In deze case

Samenvatting

Opdrachtgever

IVN natuureducatie

Bureau

IVN natuureducatie

Samenvatting

Titel

May the forest be with you: hoe stadskinderen weer in contact komen met de natuur

Uitdaging

Tiny Forests zijn een prachtige manier om stadskinderen in contact te brengen met de natuur en buurtbewoners te verbinden. Hoe kunnen we zorgen dat Tiny Forests een landelijk succes worden?

InziCht

Als veel stadskinderen bijna niet meer in aanraking komen met de natuur, dan moeten we de natuur naar stadskinderen brengen.

Idee

Tiny Forest is een klein snelgroeiend stadsbos. Laten we er 100 planten als plek waar kinderen in ‘hun’ bos leren over de natuur, buurtbewoners samenkomen en gemeenten hun biodiversiteits- en klimaatdoelen invullen

Resultaat

Niet de beoogde 24, maar al 60 gemeenten zijn Tiny Forest Partners. Resultaat: al 167 geplante stadsbossen, 17.850 opgeleide Tiny Forest Rangers en een enorme impuls aan de stedelijke biodiversiteit.

Waarom Effie-waardig?

Tiny Forests hebben ervoor gezorgd dat het stadsleven voor schoolkinderen rijker is geworden in 60 Nederlandse steden (samen goed voor 5,3 miljoen inwoners). Een impactvolle propositie die de natuur naar onze stadskinderen heeft gebracht. Met de aanleg van 167 publieke Tiny Forests zijn nu al zo’n 17.285 kinderen opgeleid tot Tiny Forest Ranger en dat aantal groeit jaar op jaar. Buurtbewoners vonden hun groene ontmoetingsplaats. Leerkrachten kregen een buitenlokaal. En onderzoekers ontdekten meer dan 1.166 verschillende plant- en diersoorten in 11 onderzochte Tiny Forests.

ivn_tinyforest_rechtenvrij-(5).jpeg

Deel dit via

partners

De Effie Awards wordt mede mogelijk gemaakt door:

bva logo
via logo
Socials
Copyright © 2024 Effie Awards Nederland