Terug naar cases overzicht

Moestuintjes, een groeiend succes

Gedragscampagnes Kort - Effie Awards 2016

Effie_16Moestuintjes, een groeiend succes.jpg
Effie_16Moestuintjes, een groeiend succes.jpg

In deze case

Samenvatting
Juryrapport

Opdrachtgever

Ahold Delhaize

Bureau

TBWA/NEBOKO

Samenvatting

Samenvatting

Gewaagd, origineel, vernieuwend en effectief. Keuze voor daadwerkelijke waardeverhoging en niet voor prijs. De invalshoek die relevant inspeelt op de tijdsgeest. De laagdrempelige campagne die met speels gemak kinderen, ouders en grootouders activeert. Het educatieve karakter leert kinderen over zorg voor vers én genereert impact op koopgedrag. Naast 1% marktaandeelstijging, de allerhoogste score ooit in herkenning en waardering van alle spaaracties. Slimme vertaling van inzichten, originele creatie en een echt uniek premium. ‘Albert Heijn zorgt goed voor zijn klanten, zowel groot als klein’, zoals een klant het mooi verwoordde.

Effie_16Moestuintjes, een groeiend succes.jpg

Juryrapport

juryrapport

En weer doet Albert Heijn het: een giga-campagne op touw zetten waaraan niet alleen alles klopt, maar die ook nog eens getuigt van de durf om voor de muziek uit te lopen. Een supermarkt die een geheel zelf bedacht en zelf ontwikkeld premium inzet met een grote maatschappelijke en educatieve betekenis, dat is nooit eerder vertoond. En dan in deze omvang (ruim 44 miljoen moestuintjes in vier weken).

Deze eerste Moestuintjes-actie moet een spannend beslissingstraject hebben gekend waar marketeers nachten van wakker hebben gelegen. Het is een zeer gedurfde spaaractie, die, om zo te zeggen, heel wat voeten in de aarde gehad zal hebben. (Sterk dat in de case leerpunten voor een nog betere vervolgactie zijn genoemd!)

Albert Heijn toont zich niet alleen in cijfers de marktleider, maar in een campagne die inzet op het activeren van kinderen in een educatief domein, ook mentaal. De supermarkt neemt het voortouw in het creëren van kennis over eten en de groei van producten. Het...

Deel dit via

Lees verder

Effie cases 2016

partners

De Effie Awards wordt mede mogelijk gemaakt door:

bva logo
via logo
Socials
Copyright © 2022 Effie Awards Nederland