Terug naar cases overzicht

De Baak geeft ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

Merkcampagnes - Effie Awards 2023

In deze case

Samenvatting
Kenmerken

Opdrachtgever

De Baak

Bureau

Springbok (voorheen Dawn)
Blauw Research
Wavemaker Nederland

Samenvatting

Titel

De Baak geeft ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

Uitdaging

De Baak wil groeien. Maar een exclusief, corporate en afstandelijk imago in een zeer competitieve markt staat in de weg. Hoe maken we de Baak relevant en toegankelijk voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen?

InziCht

Persoonlijke ontwikkeling is hot, getuige de wildgroei aan boeken, podcasts en coaches. Zo loopt de markt over en beginnen mensen steeds cynischer te worden over zelfontwikkeling.

Idee

Als autoriteit moeten we niet meer van hetzelfde zeggen, maar lef hebben en verder kijken vanuit onze visie. Om het beste uit jezelf te halen, heb je maar 1 ding nodig: ruimte. Door te stoppen met alles wat afleidt, ontdek je wat je in je hebt.

Resultaat

Na jaren van stagnatie weet de Baak de trend duurzaam te keren. 2022 was het meest succesvolle jaar ooit met een stijging van 17% van het aantal aanmeldingen, leidend tot de hoogste omzet ooit. En 2023 is hard op weg nóg succesvoller te worden met een YTD (t/m 30 juni 2023) stijging van 33%. 

Waarom Effie-waardig?

De Baak laat zien hoe je met een herintroductie van het merk in een extreem competitieve markt, succesvol een eigen positie claimt. ‘Ruimte geven’ stuurt alles wat we doen: van campagne tot visuele identiteit en content. We slagen erin een opvallende en geheel eigen merkervaring te creëren. In een categorie die steeds voller wordt, valt de Baak op met een tegendraadse boodschap, tone of voice en look & feel. Het merk wordt sterker en dat leidt tot een ongekende groei in deelnemers en omzet.

Kenmerken

Merknaam + issue/product/service

De Baak: trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

Campagneperiode

20 juni 2022 - 30 juni 2023

Deel dit via

partners

De Effie Awards wordt mede mogelijk gemaakt door:

bva logo
via logo
Socials
Copyright © 2024 Effie Awards Nederland