Terug naar nieuws overzicht

Veel nieuwe gezichten in de Effie Awards jury

Jury

17 juni 2024

PERSBERICHT 
 

Veel nieuwe gezichten in de Effie Awards jury  

Amsterdam, 13 juni 2024 – Effie Awards heeft vandaag de namen van twintig nieuwe juryleden bekendgemaakt. Bekende gezichten zoals Lode Schaeffer (INDIE) en Lydi Siebers (Nationale Postcode Loterij & VriendenLoterij) maken dit jaar deel uit van de jury. Bij de samenstelling van de jury’s is zorgvuldig gekeken naar diversiteit: bureaus, producers, adverteerders, onafhankelijken, onderzoekers, mannen, vrouwen en culturele achtergronden. Het Effie-seizoen wordt op 25 juni officieel geopend met EffieFest
 
De jury is dit jaar voor het eerst samengesteld door Brenda Smith, Director Marketing & Customer Experience bij AS Watson, die recentelijk is verkozen tot CMO van het jaar en het stokje heeft overgenomen van Effie Stuurgroeplid Heleen Crielaard. Smith: “Het is een voorrecht om deze verantwoordelijkheid over te nemen en ik ben verheugd over de expertise van onze nieuwe juryleden. Wij streven naar een jury die niet alleen ervaren is, maar ook frisse perspectieven en innovatieve ideeën meebrengt. De nieuwe junior juryleden zullen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.” 

Junior juryleden  
Het initiatief voor junior juryleden, geïntroduceerd in 2023, biedt jonge talenten met maximaal vijf jaar werkervaring de kans om een ‘stageplek’ in een van de acht vakjury’s te bemachtigen. Door juniors aan de jury toe te voegen, wil Effie Awards jong talent de kans geven om ervaring op te doen en bij te dragen aan het beoordelen van baanbrekende marketingcases. Jonge talenten die first-hand kennis willen opdoen over wat een case award-winning maakt, kunnen zich nog tot 18 juni aanmelden

EffieFest: de officiële kick-off van een nieuw Effie-jaar  
Traditiegetrouw worden de nieuwe juryleden officieel gepresenteerd tijdens EffieFest, de officiële kick-off van een nieuw Effie-jaar. De middag, speciaal georganiseerd voor marketeers, staat in het teken van kennisdeling. Effie-winnaars en juryleden delen hun inzichten over wat zij hebben geleerd van alle Effie-inzendingen in de afgelopen jaren. Er wordt vooral gesproken over het ontwikkelen van effectieve communicatie- en marketingcases, merkontwikkeling, gedragsbeïnvloeding op de korte termijn en het creëren van impactvolle proposities. Wil je dit jaar kans maken op een Effie Award? Dan mag je dit evenement niet missen. Er zijn nog enkele kaarten voor het EffieFest te koop via deze link.  

Dit zijn de nieuwe juryleden van de Effie Awards op een rij. Bekijk hier het overzicht van alle juryleden.  

 

Gedrag Lang 

Bart Massa - Validators 

Evelien Magnin - Cloetta 

Dries Poels - Nederlands Loterij Organisatie 

 

Gedrag Kort  

Henk Boersen - Glasnost International  

Anne Merel Verleun - Dentsu Creative 

Dean Cooman - Boomerang 

Lydi Siebers - Nationale Postcode Loterij 

 

Maatschappelijk 

Lucy van der Helm - Sire 

Mischa Schreuder - Fitzroy 

Judith Franssen - Randstad 

 

Merk 

Lode Schaeffer - Indie 

Ilse de Cloe - NCOI 

 

Branded Customer Experience 

Marielle Tolen - MediaMonks 

Lea Schollmeyer - Hello Fresh 

Wieke van Dijk - Auping 

 

Succesvolle Introducties  

Esther Overmars - Here 

Wenka Booij - ING 

 

Impactvolle proposities  

Marieke de Koning - De Reclamefabriek 

Adriaan Bos - AB Inbev 

 

Maatschappelijke Plus  

Shaun Voogd - Filmmacht 
 

 

Over de Effie Awards 

Effie Awards worden in meer dan vijftig landen, verspreid over vijf continenten, aan de meest effectieve marketing- en communicatiecases in zeven categorieën toegekend. Inzenders voor een Effie moeten aantonen dat de activiteiten, gebaseerd op een sterk strategisch inzicht, een belangrijke of doorslaggevende rol hebben gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat of maatschappelijke impact. Effie Netherlands is onderdeel van Effie Worldwide Inc., gevestigd in New York (VS), en wordt sinds 1983 in Nederland georganiseerd door brancheplatform VIA en bvA, netwerk van merkleiders.  

 

 

Voor meer informatie en interviewaanvragen:  

  • Naomi Wallenburg | Marketing & Communicatie Manager | +31 85 401 08 02 | naomi@vianederland.nl 
partners

De Effie Awards wordt mede mogelijk gemaakt door:

bva logo
via logo
Socials
Copyright © 2024 Effie Awards Nederland