Terug naar nieuws overzicht

Inzendingen voor de Effie Awards 2024 geopend

Nieuws

26 juni 2024

Gisteren, op 25 juni vond de officiële kick-off van een nieuw Effie-jaar plaats, tijdens EffieFest. De Effie Awards zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. Bureaus en adverteerders met een case waarin marketing en/of communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon resultaat, kunnen deze tot 26 augustus aanstaande inzenden.

Nieuw in 2024
De Effie's zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche en worden in 125 landen uitgereikt. Dit jaar gaat Nederland gebruik maken van het internationale inzendformulier. Dat betekent dat voor de 7 categorieën nog maar één formulier is. Hans Middelhoek, lid van de Effie-stuurgroep, zegt daarover: “Het zal voor iedereen even wennen zijn, voor de deelnemers en voor de juryleden. Maar het maakt het proces uiteindelijk eenvoudiger. Cases zijn beter onderling vergelijkbaar. En het wordt makkelijker om de data te analyseren. Effie heeft als missie om het marketingvak verder te brengen door kennis over effectiviteit te delen."

Inzenden van cases
Inzenden voor de Effie Awards kan tot en met 26 augustus. Daarna gaan de vakjury's, bestaande uit vertegenwoordigers van zowel bureaus, adverteerders als onafhankelijke onderzoekers, de ingezonden cases beoordelen. Net als voorgaande jaren verloopt het indienen van een case volgens een speciaal kortingsbeleid voor vroege inzendingen. De eerste deadline voor deze korting is op 1 juli, gevolgd door een tweede deadline op 2 augustus. Na de selectie van de vakjury, zal de hoofdjury vervolgens de uiteindelijke winnaars van de Effie Awards bepalen. De bekendmaking en uitreiking van de awards zal plaatsvinden op 14 november 2024. De kaartverkoop voor de award show zal later dit jaar van start gaan.

Voor meer informatie over de Effie Awards en het indienen van cases, bezoek de website van de Effie awards.

partners

De Effie Awards wordt mede mogelijk gemaakt door:

bva logo
via logo
Socials
Copyright © 2024 Effie Awards Nederland