Terug naar nieuws overzicht

36 cases maken kans op Effie

Nieuws

12 september 2023

36 cases maken kans op een Bronzen, Zilveren of Gouden Effie Award 2023 

Amsterdam, maandag 11 september - De Effie Awards, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de marketing- en communicatiesector, heeft dit jaar maar liefst 36 inzendingen ontvangen. Deze week starten de vakjury’s het jureringsproces.

De 40e editie van de Effie Awards
Op donderdag 16 november zal bekend worden wie er een plek op het podium verdient en een Bronzen, Zilveren of Gouden Effie in de wacht sleept. In het iconische pand van het circulaire congrescentrum Circa in Amsterdam zullen naar verwachting ruim 500 mensen uit de marketing- en reclamebranche de uitreiking bijwonen. Dit jaar maken 36 cases kans op een Effie. Hoofdjury voorzitter Hans Middelhoek: "Het aantal inzendingen is vergelijkbaar met vorig jaar. Met dit jaar meer cases in de categorie Gedrag Lang en Impactvolle proposities. Het is mooi om te zien dat er hele verrassende cases tussen zitten en steeds meer verschillende bureaus en organisaties inzenden voor de Effies."

De vakjury
De Effie vakjury's, verspreid over zeven categorieën, starten deze week met het jureren van de 36 inzendingen. Deze 65 deskundigen, onder hen zowel vertegenwoordigers van de bureau- en adverteerderszijde als onafhankelijke onderzoekers, hebben de taak om de inzendingen te beoordelen op basis van de specifieke criteria van hun categorie. Alfred Levi en Hans Middelhoek vormen samen met de voorzitters van de zeven subcommissies de hoofdjury en zullen de uiteindelijke winnaars bepalen. De jury van de Maatschappelijke plus, onder leiding van Tim Claassen zal daarna oordelen wie van de winnaars een Maatschappelijke Plus verdienen. Deze eervolle vermelding is dit jaar een nieuwe toevoeging aan de Effie Awards.

Marketing Effie Live!
Ook dit jaar vindt de Effie Awards plaats na afloop van het marketing- en communicatiecongres, MarketingLive! Het congres heeft jaarlijks als 'motto' Bright Perspectives on Marketing en biedt een gevarieerd programma waaronder Dimitri Barbe van Springbok agency Make Sense, Tisha van Lammeren, CCO van Odido (voorheen T-Mobile) en Sander Schimmelpenninck. s’Avonds kun je aanschuiven bij het exclusieve galadiner waar de Effie Awards worden uitgereikt. De presentatie van de avond is dit jaar in handen van de Nederlandse stand-up comedian Edson Da Graça. Kaarten zijn in de verkoop en verkrijgbaar via https://effie.nl/tickets-kopen/

partners

De Effie Awards wordt mede mogelijk gemaakt door:

bva logo
via logo
Socials
Copyright © 2024 Effie Awards Nederland