Terug naar cases overzicht

BEN van weinig relevant meer (2014) naar zelfbewust van nu (2017)

Gedragscampagnes Lang - Effie Awards 2017

Effie_17_BEN van weinig relevant meer (2014) naar zelfbewust van nu (2017).jpg
Effie_17_BEN van weinig relevant meer (2014) naar zelfbewust van nu (2017).jpg

In deze case

Samenvatting
Juryrapport

Opdrachtgever

BEN

Bureau

Red Urban
Etcetera
Databay
Holyfools
Dpplr
Initiative

Samenvatting

Samenvatting

Ben was weinig relevant meer in 2014.

Ben moest een budgetspeler worden van T-Mobile, maar het sympathieke behouden. Dus keken we naar wat nu speelt, irriteert en zelfbewuste mensen echt blij maakt. Ben relativeert zichzelf in de telecomgekte en roept iedereen op om dichtbij zichzelf te blijven. Ben jezelf. Ben verwondert, speelt en experimenteert met nieuwe inzichten, tools en technieken. Ben roept veel herkenning op, is niet meer van vroeger, maar van nu.

Ben is in 2 jaar tijd bijna 2 keer zo groot geworden.

Effie_17_BEN van weinig relevant meer (2014) naar zelfbewust van nu (2017).jpg

Juryrapport

Ben is een iconisch oermerk. Behoorlijk verstoft na de overname door T-Mobile, maar nog altijd met sterke merkwaarden. Die erfenis ben je niet zomaar kwijt. Tegelijkertijd lag er een lastige opgave van het moederbedrijf: Ben moest een budgetspeler worden. Hoe behoud je in dat prijsvechters-Umfeld de sympathieke merkwaarden?

 

Productonderscheid is er amper, dit win je op de kracht van het inzicht en de vertaling naar strategie en creatie, wat uitstekend en verfrissend is gedaan: waarom zou je altijd het nieuwste van het nieuwste willen en je doen en laten ondergeschikt maken aan de mobiele telefoon? Voor zo’n koers is lef nodig: je wilt abonnementen verkopen, maar zegt: overdrijf niet. Consuminderen in de telco-sector, dat is een nieuw geluid! Ben heeft die mentaliteit tot leven gebracht in een sterke campagne. En dat verschaft het merk een nieuw imago.

 

Dit is een echte gedragscampagne waarin communicatie het verschil heeft gemaakt. Dat is op te maken uit de grote hoeveelheid...

Deel dit via

Lees verder

Effie cases 2017

partners

De Effie Awards wordt mede mogelijk gemaakt door:

bva logo
via logo
Socials
Copyright © 2022 Effie Awards Nederland